vineri, 4 martie 2016

Escapada perfecta




             Ador sa vad locuri noi, sa explorez....asa ca vine intrebarea " noi unde mergem weekend-ul acesta ? ".
             Ca un semn, o prietena imi trimite un link, il deschid curioasa si vad o imagine superba cu casute multe care imbraca un deal....hmm mi se aprinde beculetul. Aici mergem. Dar unde e acest loc? Citesc ce scrie pe pagina si aflu ca acest orasel se numeste Veliko Tarnovo, Bulgaria.
A doua zi am pornit la drum. Aveam de asteptat doar 180 km pentru a ma convinge daca s-a folosit sau nu prea mult photoshop.
           Dupa cateva ore intram intr-un orasel cochet. Prima impresie? Daaa, imi place !!! Hai sa cautam un loc de parcare si sa incepem sa exploram. In departare se vad acele casute cocotate, colorate. Da superb, nu s-a folosit photoshop !!!!!
Parcam masina si incepem sa ne indreptam spre atractia principala Cetatea Tsarevets; este un oras mic asa ca ajungem imediat pe drumul spre cetate. De aici se poate admira o parte din zidurile inconjuratoare si mica bisericuta ce se inalta in cel mai inalt punct si domina privelistea. Din toate zonele cetatii am admirat panorama superba asupra orasului si a caselor colorate, construite pe deal.
        Am coborat din nou in oras si ne-am lasat "pierduti " pe stradutele de poveste, unde am gasit numerosi artizani cu obiecte populare care mai de care mai colorate, terase cochete, magazine cu suveniruri. Nu m-am simtit nici o clipa ca fiind in Bulgaria, ci intr-o tara mult mai dezvoltata din punct de vedere turistic.
        Arhitectura unica a cladirilor si amplasarea deosebita a acestora creeaza o atmosfera medievala deosebit de placuta.

        A fost o zi in care m-am deconectat si o destinatie perfecta pentru o mini vacanta !!!

        Ce astfel de locuri stiti? Va super pupicesc !!!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu